Tabere

  • Hai sa "socializam"

Tabere

Tabere de aventura, cunoastere si cultural-istorice

Incepand din 1996 organizez constant tabere pentru copii atat in cadrul Organziatiei Nationale “Cercetasii Romaniei” cat si in particular.

La cerere, pot pregati orice fel de tabara, in functie de cerintele clientului. Se poate porni de la o tematica anume, urmand a se cauta locatia ideala pentru tematica respectiva sau de la un loc specific, o cabana, zona geografica speciala, urmand a contura in jurul acesteia programul taberei.

Cu cercetasii am organizat: Turul Maramuresului (2 editii)  pe jos, campuri nationale de descoperire a traditiilor maramuresene; Rachitele (1 editie) camp social cu copii cu deficiente fizice; Retezat, Parang, Bucegi – ture de munte; Somesul Rece, Suncuius, Caps Valea Ierii, Lunca Ilvei – campuri de vara de cercetasi; Sibiu (3 editii) – proiecte internationale de promovare a culturii sasesti; Balastiera Apa (1) – tabara nationala pentru lupisori si temerari cu ocazia Centenarului Cercetasiei 2007; Nocrich (1) – administrarea primului centru national de tineret/cercetasi si derularea unor proiecte de constructie si restaurare a centrului impreuna cu 8 echipe de cercetasi din Franta si Germania.

In localitatea mea natala am demarat un proiect cercetasesc de mare anvergura numit  Centrul Cercetasesc “Cetatea Seiniului” (8 editii 2004-2007). Este vorba de ruinele unei cetati medievale, unde speram ca in urmatorii ani sa avem un site arheologic bine intretinut, posibilitatea petrecerii timpului liber si existenta unui loc de campare pentru cercetasi.

In particular am organizat diverse tabere/proiecte in : Suncuius (6 editii)- catarare, speologie, realizarea unui scurt metraj; Borsa (2 editii), Paltinis (1), Straja (2 editii)  – tabere de schi; Cisnadioara (1) ; – tabara de toamna cu tema cultura si traditii romanesti; Cioclovina (2) – tabara de descoperire a Parcului National Gradistea Muncel; Baile Herculane (1) – tabara de catarare si descoperire a Vaii Cernei; Belis (1) – tabara de aventura pentru prescolari; Sapanta (1) – descoperirea culturii si traditiilor maramuresene; Poiana Zanelor (1) – tabara de toamna; Lunca Ilvei (1) – tabara de toamna Calnic (1) – descoperirea traditiilor si culturii sasesti.